Så får din VOYD-kanal större exponering

Din kanal förtjänar uppmärksamhet! Men funderar du på hur du ska sprida ditt innehåll på bästa sätt? Det finns ett gäng knep att ta till för att slå igenom bruset. Här är våra bästa tips för att få din digitala scen på VOYD att växa.

Före premiär/release

Lägg krut på din kanal

När du ska hänvisa till din VOYD-kanal och ditt videoinnehåll vill du känna dig stolt. Lägg därför lite extra krut på hur din kanal ser ut! Skriv text och välj bilder med omsorg – din kanal är din scen. Gör det enkelt att förstå vitsen med din kanal och varför man borde köpa tillgång till ditt unika innehåll. Kanalen är ditt skyltfönster och representerar dig och ditt varumärke!

 

Min VOYD kanal

Förhandsgranskning av en VOYD-kanal

 

Sätt en strategi

Bestäm ett datum för premiär av din video och sätt en strategi för spridning. Vilka kanaler ska du använda för att nå ut och på vilket sätt vill du kommunicera? Planera in hur frekvent du kommunicerar med dina följare och vilka tidpunkter som passar bäst för detta. Börja sedan att plocka ut bilder & filmsnuttar från ditt videoinnehåll som du kan använda när du kommunicerar.

Fundera även på om du kan ta hjälp av ditt nätverk – många gånger finns det personer i din närhet som kan hjälpa till med exponering. Kontakta dessa och ge dem material att lätt kunna dela vidare genom deras kanaler.

 

sociala medier

 

Använd dina sociala medier
  • Sätt upp ett Facebook-event och bjud in dina följare och andra personer som du vill nå ut till. Länka från eventet direkt till ditt videoinnehåll på VOYD!
  • Gör det enkelt för dina följare att hitta till din kanal när som helst. Behåll därför en länk till din VOYD-kanal i din beskrivning på sociala medier.
  • En gång är ingen gång. Kommunicera kontinuerligt på sociala medier och lägg upp flertalet inlägg. På det sättet kan du även lära dig vilket innehåll som får störst respons från dina följare. Testa dig fram!
  • Tagga oss! Vi delar dina inlägg på sociala medier och på så sätt kan vi boosta din exponering.

 

Har du fler kanaler?

Har du andra kanaler? För att nå ut med ett budskap bör man jobba över flertalet kanaler samtidigt. Om du har ett nyhetsbrev eller en hemsida kan du även kommunicera genom dem!

Våra vänner på Scalateatern skapade en egen sida på deras webb för att marknadsföra sitt innehåll på VOYD. De tog fram en unik strategi för att locka deras köpare. Konceptet döptes till “Scala Play” och under en månad publicerades en ny video i veckan.

 

Scalateatern Landningssida Scala Play VOYD

 

Efter premiär/release

Aktivera dina följare

Både under och efter premiären av ditt videoinnehåll är det hög tid att aktivera dina följare på sociala medier. Be dem att dela vad de har lärt sig eller tyckte var extra intressant att ta del av. På så sätt möjliggör du för större exponering och du skapar en relation till dina följare. Du kan även dela deras inlägg igen via dina egna kanaler.

Om du har en stark närvaro på Instagram kan du ta inspiration från våra vänner på Baitbox. Håll konversationen igång och ta del av feedback från dina följare.

 

Baitbox Instagram

 

Anordna en give-away!

Om du vill hitta ett nytt sätt till att öka både exponeringen och aktiveringen hos dina följare så kan du anordna en give-away. Vi fixar ett antal värdekoder till dig som du kan lotta ut på dina sociala medier. Be dem att motivera varför de bör vinna i kommentarsfältet eller tävla på ett sätt som du tror engagerar din målgrupp.

 

Ta kontakt med dina köpare

Som innehållsskapare på VOYD får du en unik möjlighet att kunna kontakta de personer som har köpt tillgång till dina videos. Alla köp är kopplade till en mailadress som du hittar samlat i en lista under din försäljningsstatistik. Passa på att skicka iväg ett mail till dem och tacka för genomfört köp. Detta ger dig även möjligheten att be om feedback, tips och idéer för framtida produktioner. Bjud in dem att skapa tillsammans med dig!

 

Vill du veta mer om VOYD?

Kontakta oss

 

 

Du kanske också gillar