Kom igång

3 enkla frågor som hjälper dig komma igång

Är du sugen på att börja skapa videoinnehåll och sälja på VOYD? Vi förstår dig! Video som medium kommer att fortsätta att växa i betydelse under de kommande åren. Och ingen är gladare än oss för det! Men att komma igång kan kännas lite svårt  – därför har vi tagit fram 3 enkla frågor som hjälper till. Häng på!

 

Fråga 1: Vad är målet?

Innan du börjar att spela in ett videoinnehåll är det viktigt att du har etablerat ett tydligt mål. Vad vill du uppnå? Vill du öka kännedom kring dig eller din verksamhet? Eller är målet att kunna försörja sig som video-kreatör på heltid? Att sätta upp ett tydligt mål är avgörande för att kunna ha en grund att ta dina beslut på i den kreativa processen.

När du har fastställt ett tydligt mål är det viktigt att fundera på hur du mäter din framgång. Det finns nämligen olika sätt att mäta framgång på. Är det att få så många köp som möjligt på en video, eller är det att få köp av en särskild målgrupp? Du kan mäta framgång genom ren kvantitet, det vill säga – hur många som köper ditt innehåll. Men du kan också mäta din framgång på ett kvalitativt sätt – hur har känslan kring dig eller ditt varumärke förändrats efter att människor har sett ditt innehåll?

Vi på VOYD tror på transparens. Därför får du som innehållsskapare tillgång till all din försäljningsdata och kan på ett enkelt sätt se vilka det är som faktiskt köper ditt innehåll.

 

Fråga 2: Vem vill du nå ut till?

Efter du har satt upp ett tydligt mål bör du identifiera din huvudmålgrupp. Gå gärna djupt in på detta! Vem vill du nå med ditt innehåll? Måla upp en bild av hur du tror din målgrupp fungerar och beter sig. Att bygga upp en persona är ett enkelt knep för detta. Föreställ din målgrupp som en person och skapa en identitet runt denne. Är det en yngre person som du vet har ett kortare uppmärksamhetsspann? Är det en person som värderar hög videokvalité?

Genom att föreställa dig din målgrupp gör det lättare att sedan komma på rätt idéer för ditt innehåll.

 

Fråga 3: Vad är din budget?

Fundera på hur mycket det får kosta att producera en video. I regel så är längden på din video är direkt knuten till hur mycket det kommer att kosta. Om du filmar din egen video bör du se vad det kostar med utrustning tillsammans med saker du kanske inte förutser, som rekvisita och transport. Planera så mycket som möjligt i förväg!

Ska du anställa någon för att producera din video? Här kan du antingen välja en oberoende filmare eller ett produktionsbolag.

Känner du dig redo att köra igång?

Starta din VOYD-kanal

 

Du kanske också gillar