Räkna på budget

5 tips på hur du producerar en video på en budget

Vill du spela in en video men är rädd för att det ska bli dyrt? Att producera en video är något som kanske låter kostsamt, men det behöver det inte vara. Det finns en del knep att ta till för att kapa dina kostnader. Följ våra enkla tips för hur du producerar en grym video på en budget.

1. Filma med mobilen

Använd det du har! Istället för att spendera stora summor på ny teknik och utrustning kan du öva på att filma med det du förmodligen redan har – en mobilkamera. Att filma med sin mobil är förmodligen ett av de mest kostnadseffektiva sätten för att hålla sig inom en budget. Mobilkameran är som bekant lätt att förstå sig på och smidig att ta med sig. Om du vill veta mer kan du läsa vår guide där vi går in på djupet kring hur man bäst filmar med sin mobil.

2. Filma i öppna butiker eller lokaler

Om du behöver klipp från verkliga miljöer brukar butiker och andra lokaler oftast inte ha något emot att du filmar där om du frågar innan. Så länge du inte stör verksamheten brukar dem vara rätt schyssta med att du får filma där. Vanligtvis är det inte något som kostar men att erbjuda en summa som kompensation brukar uppskattas.

3. Sponsorer

Det är lätt att glömma bort sponsorer! Det kan handla om att kontakta en matbutik för sponsring av råvaror för en matlagningskurs. Eller att höra av sig till ett sminkvarumärke för att du vill använda deras produkter i en video. Sponsring handlar inte bara om att få, utan lika mycket om att ge. Därför är det viktigt att du paketerar din idé och förmedlar vad den som sponsrar tjänar på sitt engagemang i projektet, dvs: vilka kommersiella värden de kan få ut av det.

4. Ge roller till skådespelare som har kommit ur teaterskola

Om du är intresserad av att producera en spelfilm och sälja på VOYD kan du anlita skådespelare som har precis tagit examen ur teaterskola. De brukar vara intresserade av att hjälpa till för en mindre summa eftersom de är ute efter arbetslivserfarenhet. Här kan du använda dig av hemsidan stagepool.se där kan du sätta upp casting annonser för skådespelare. Du kan även använda dig av Stagepool om du behöver annan förstärkning för din produktion.

5. Redigera din film i gratisprogram

iMovie är ett exempel på ett redigeringsverktyg som är helt gratis på en iPhone/iPad eller en MacBook. Många använder sig utav denna redigeringsverktyg för att klippa ihop sina videos och du kan använda dig utav programmet för att klippa ihop en film utan att behöva spendera ett öre. Programmet är väldigt lätt att använda vilket passar perfekt för nybörjare eller för dig som vill ha ett lätt och smidigt redigeringsprogram. Det finns mängder av tutorials som du kan följa för att snabbt och enkelt komma igång redigeringen.

Kom igång med din försäljning

Starta din VOYD-kanal

 

Du kanske också gillar