10 tips till dig som vill börja ta betalt för dina digitala föreläsningar – Del 1

Många föreläsare använder VOYD för att ta betalt för sina digitala föreläsningar. Här har vi samlat konkreta tips och insikter från de som har lyckats allra bäst.

 

1. Sänd föreläsningen LIVE och sälj ut salongen flera gånger – samma kväll

Om du är ute på turné och föreläser kan en god idé vara att sända en föreläsning live och sälja digitala biljetter till den. Ett duktigt filmteam för livesändningen kan du anlita från 10 000 kr och uppåt. Då får du även inspelningen efteråt och kan sälja den som Pay-Per-View för de som vill se den i efterhand. Många föreläsare som gjort så på VOYD har inte bara sålt mer än dubbelt så många biljetter till kvällen, de har också sett en väldigt positiv effekt avseende biljettförsäljning till sina andra fysiska föreställningar.

 

Föreläsare - Foto: Teemu Paananen, Unsplash

Genom att sälja digitala biljetter till dina föreläsningar har du möjlighet att sälja ut dem flera gånger om. Detta trots publikbegränsningar och pandemier.

 

2. Använd befintliga kanaler och nätverk för att nå ut

Har du följare i dina sociala kanaler? Grattis! Då är det dags att erbjuda dem någonting extra, samtidigt som du skapar en helt ny intäktskanal till dig själv. En vanlig missuppfattning hos kreatörer på VOYD är att dina följare skulle uppfatta dig som”girig”, eller att de ”inte vill” betala dig för att få tillgång till ditt videoinnehåll. Verkligheten visar ofta helt tvärt om.

 

Dina följare följer dig av en anledning – att de är intresserade av dig, det du gör och vad du säger. Om du erbjuder dem någonting extra och tar betalt för det så kommer många att köpa. Dels för att de vill ta del av innehållet, men inte minst för att de vill stötta dig så att du kan producera mer och bättre innehåll för dem.

 

conntecta genom sociala medier

Se dina andra sociala kanaler som komplement! Använd dem för att nå ut till dina fans och följare och berätta vad du har att erbjuda på din VOYD-kanal.

3. Involvera dina följare tidigt när du börjar ta betalt för dina digitala föreläsningar

Att börja ta betalt för digitala föreläsningar kan kännas klurigt. Många funderar på frågor som:

  • Hur ska jag prissätta mitt innehåll?
  • Vilken typ av innehåll ska jag producera?
  • Kommer någon av mina följare verkligen att köpa något?

Ta det lugnt, allt du behöver göra är att fråga dem. Gå ut i dina kanaler och berätta att du tänker skapa unikt videoinnehåll och fråga följarna vad de helst vill se. Passa även på att fråga vad de kan tänka sig att betala, och ge dem gärna ett par alternativ, eller spann, att ta ställning till. Du får då direkta insikter från vad just dina följare vill ha, och vad de är redo att betala.

4. Sätt ett lågt pris på generella föreläsningar och ta mer betalt för fördjupningar

Generella och ”breda” föreläsningar kan vara bra ingångar till merförsäljning. Därför kan det vara värt att prissätta dessa föreläsningar lite lägre för att nå en bredare massa. Det kan exempelvis vara någonstans i spannet 100-500 kronor. Bryt sedan ut delar av föreläsningen och gör fördjupningsfilmer med bara det ämnet. Dessa filmer kan du ta mer betalt för, det finns föreläsare som tar upp mot 50 000 kronor för en film på VOYD.

5. Dela upp föreläsningen i avsnitt

En föreläsning på VOYD är inte en hel kurs eller utbildning. Den behöver inte vara lång, 45 minuter kan räcka. Däremot kan det finnas ett värde att dela upp filmen i avsnitt där varje del är 10-15 minuter. Det gör det lättare för tittaren att få en överblick av innehållet samt att gå tillbaka till en specifik del av videon för att repetera. VOYD har en inbygd funktionalitet för att dela upp en film i avsnitt på ett enkelt sätt.

 

Klicka HÄR för att läsa Del 2 i ”10 tips till dig som vill börja ta betalt för dina digitala föreläsningar”.

 

VOYD finns här för att hjälpa dig

Hoppas du känner dig redo att börja ta betalt för dina digitala föreläsningar nu! Har du frågor kring prissättning, att komma i kontakt med filmteam eller hur du ska komma igång så finns VOYDs experter här för dig. Kontakta oss så hjälper vi dig att bygga upp din egen digitala scen och skapa intäkter för framtiden tillsammans.

 

Vill du veta mer?

Kom igång med VOYD här

 

 

Du kanske också gillar