music record

Så hittar du musikkällor till din video

Ljudsättning spelar en stor del i en video. Med rätt musik och ljudeffekter kan du förmedla en känsla och fånga tittarens uppmärksamhet. Vi visar vart du kan hitta bra musikkällor till din video, ibland är det även gratis!

Här kan du hitta musikkällor

Det är svårt att navigera sig fram till vilken musik som man får använda till sin video. Därför har vi skrivit ihop en lista på hemsidor där du kan hitta musiken som är rätt för just din video!

  • Epedemic Sound är en sida där du kan prenumerera på deras musikkatalog. De första 30 dagarna är gratis!
  • Soundstripe har en stor katalog med musik som är royaltyfria och går att använda fritt.
  • Audiohub är en större aktör där du får ett antal låtar gratis utan att registrera dig, därefter betalar du per låt som du vill använda.
  • Bensound är ett bra val! Musiken är royaltyfri och gratis att ladda ned. Det ända du behöver göra är att hänvisa till bensound.com i din beskrivning som tack.
  • Audiojungle är en webbsida där artister kan ladda upp sin musik som andra kan ladda ner gratis. Ladda ned ljudfilen och använd!
  • TemplatesWise har också gratis ljudspår som du kan ladda ner. Filerna kommer i mp3-format vilket betyder att du lätt kan lägga in den i ett videoredigeringsverktyg.
  • Mixkit här ett enormt arkiv där du kan du hitta all typ av möjlig gratis musik. Hett tips!
  • Facebook kan du använda dig utav för att kontakta nya artister via deras sida. Många nya artister vill få sin musik hörd så om du frågar kanske de vill jobba med dig och göra en låt just för din video.

 

copyright

Vad betyder Royalty Free?

Royalty är en ersättning som exempelvis musiker eller manusförfattare får för att någon använder sig av deras musik eller manus. Så om du använder dig av så kallad ”Royalty free” musik innebär ber att du inte behöver betala någon royalty, utan du betalar oftast en engångskostnad. Genom att välja dig av den typen av musik skyddar du dig mot rättsliga problem senare då alla upphovsrättsliga detaljer redan är ordnade för dig.

Köp rättigheterna

Om det är en specifik låt från en populär artist som du vill använda är det troligt att du kommer att behöva köpa licensen via ett juridiskt avtal innan för att få använda musiken.

Oavsett vilken musik som du väljer att använda är det viktigt att du ser så att du har tillåtelse att använda musiken innan du lägger upp din video på VOYD.

 

Kom igång med din försäljning

Starta din VOYD-kanal

 

Du kanske också gillar